WALL OF FAME

Stephen Merchant Live

Lokakuu 2014

Stephen Merchant esiintyi Helsingin Kulttuuritalolla lokakuussa 2014.  Merchant on kansainvälisesti tunnettu ylistetyistä tv-projekteista jotka hän on tehnyt yhteistyönä Ricky Gervaisin kanssa, mutta vähemmän tunnettua on että hän on aloittanut uransa stand up –koomikkona ja radiojuontajana.  Merchant on tunnettu kasvo monesta suositusta tv-ohjelmasta, mm HBO:n Hello Ladies. Hän kuuluu myös sarjojen The Office (BBC), Extras (BBC/HBO), An Idiot Abroad (Sky) ja Life’s Too Short (BBC/HBO) tekijöihin. The Office on Stephen Merchantin ja Ricky Gervaisin käsialaa, ja sarja on voittanut Golden Globe-palkinnon.

 

 

Magnus Betnér & Soran Ismail: En Skam För Sverige

Lokakuu 2014

Ruotsalaisten Ismailin ja Betnérin esitys En Skam För Sverige valittiin vuoden esitykseksi Ruotsin standup-gaalassa vuonna 2014. Esitys nähtiin Maarianhaminassa, Vaasassa ja Helsingissä lokakuussa 2014 loppuunmyydyille saleille. 

 

 

Stand Up, Turku! -festivaalit kahdeksannen kerran vuonna 2013

Stand Up, Turku! -festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2006 kulttuurituotannon opinnäytetyönä, ja on siitä lähtien kasvattanut kokoaan ja näköään tasaisen sopivaa tahtia. Festivaalin tuottaa W&T Comedy.

Vuonna 2013 Stand Up, Turku! -festivaali järjestettiin jo kahdeksannen kerran ja festareilla oli reilu 4000 kävijää. Festarit tarjosi yhteensä 28 esitystä neljän päivän aikana kahdeksassa eri esityspaikassa. Festareilla nähtiin Suomen stand upin laajan kirjon lisäksi islantilaiset Hugleikur Dagsson ja Ari Eldjárn sekä eteläafrikkalaiset Kagiso Lediga ja David Kau  - yhteensä 34 koomikkoa!

Vuosien aikana festivaalilla on nähty Suomen ensimmäiset roastit, Huumorimaaottelu, André Wickströmin 15-vuotisuran juhlaroast, Joovai? -visailushow, kotimaisen komiikan kirjo, kansainvälisiä tähtiä (mm. Doug Stanhope), viitotulle puheelle tulkattuja esityksiä, sooloesityksiä, duoesityksiä, The Comedians -bändi, stand up -impro Klooni Korhoset, Sami Hedbergin kiertoajeluja sekä ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty Pimeäklubi.

Festareiden omat sivut osoitteessa www.standupturku.com

 

JOHAN GLANS: WORLD TOUR OF SCANDINAVIEN

Syyskuussa 2012 ruotsalaisen koomikon Johan Glansin stand up –kiertue ”World Tour of Skandinavien”  nähtiin Vaasassa, Turussa, Helsingissä ja Maarianhaminassa. Glans esiintyi loppuunmyydyille teatterisaleille ja innostuneelle yleisölle. Glans vei Suomen ja Ruotsin lisäksi kiertueen myös Norjaan, Tanskaan ja Islantiin.

Johan Glans kuuluuu Ruotsin tunnetuimpiin ja suosituimpiin koomikoihin, joka on nähty suosituissa tv-ohjelmissa ja myös näyttelijänä teatterilavalla.

 

The Umbilical Brothers: Speedmouse, syksy 2012

Tokiosta Vancouverin kautta Frankfurtiin, Lettermanista vuoden mittaisen Broadway -käynnin kautta Edinburghin Fringe –festivaalien vetonaulaksi, Sydneyn Ooppertalosta Nobel-gaalan esiintyjäksi, ja arvostettuja palkintoja ympäri maailmaa. Tätä  jo legendaarista australialaisduoa ei pysäytä mikään! The Umbilical Brothersin kolmas show ”Speedmouse” on ennen näkemätön komediakokemus, joka luo ainutlaatuista teatteria yhdistämällä ääntä mimiikkaan – ja lisäämällä joukkoon vielä akrobatiaa, slapstickia ja tilannekomiikkaa. Aiemmin tämä rakastettavan hulvaton kaksikko on nähty Suomessa loppuunmyydyillä esityksillä ”Heaven By Storm” ja ”Don’t Explain”. Umbeista ei saa tarpeekseen! www.umbilicalbrothers.com

Hurmaavat Umbit nähtiin Helsingin Savoy-teatterissa kahtena peräkkäisenä iltana 4. ja 5.10. sekä Tampereen Työväen Teatterin Päänäyttämöllä 7.10.2012.

“a very cleverly controlled stream of crazed consciousness”
THE INDEPENDENT
“If you thought Lee Evans was the last word in physical humour, Collins and Dundas raise the stakes a hundredfold”
THE TIMES
“theirs is silly behaviour of the highest calibre”
NEW YORK TIMES