Capturing Pablo

 

Capturing Pablo - an evening with Javier Pena and Steve Murphy

-Tilaisuuden juontaa Ulla Virtanen

Hyppää mukaan matkaan, jossa syvennytään maailman kuuluisimman ja julmimman huumeparonin ”The King Of Cocaine” Pablo Escobarin maailman. Lavalla keskustelemassa ovat Escobarin kiinnijäämisestä vastanneet DEA agentit Javier Pena ja Steve Murphy. 

Penan ja Murphyn tarinat toimivat inspiraationa Netflixin hittisarjalle NARCOS. 

NARCOS kertoo Kolumbian kuuluisimman huumekartellin ja sen johtaja Pablo Escobarin taistelusta pysyä huumemaailman vallassa. Agentit Pena ja Murphy kertovat keskusteluillassa Medellin kartellin noususta ja tuhosta sekä heidän roolistaan Pablo Escobarin romahduksessa ja kiinnijäämisessä. Illan aikana valaistaan taustoja tarinoille, joista sarja sai inspiraationsa. Luvassa on myös paljon tietoa ja materiaalia, mitkä eivät päätyneet itse Netflixin sarjaan. Keskusteluillan päätteeksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä agenteille.

Javier Pena liittyi Yhdysvaltojen DEA yksikköön vuonna 1984. Vain neljä vuotta myöhemmin hän löysi itsensä työtehtävistä Kolumbian Bogotasta. Siellä hän ja hänen parinsa erikoisagentti Steve Murphy keskittyivät Medellin kartellin ja sen johtajan Escobarin tuhoamiseen. Pena palkittiin niin Kolumbiassa kuin Yhdysvalloissakin korkeimmilla kunnianosoituksilla teoistaan. Penaa pidetään laajalti Medellin kartellin parhaimpana asiantuntijana.

Steve Murphy liittyi Miamin DEA yksikköön vuonna 1987, jolloin kokaiinin salakuljetus räjähti hallinnasta. Vuonna 1991 Murphy sai siirron Bogotaan Kolumbiaan. Tällöin he aloittivat yhteistyön erikoisagentti Penan kanssa Escobarin kiinnisaamiseksi. Murphy palkittiin myös usein kunniaosoituksin ja palkinnoin urastaan mm. ”DEA Special Agent Of The Year”.

4.5.2017 kl. 19:30 Kulttuuritalo, Helsinki
Liput 40€ (sis. 3,50€ palvelukuluja) 
Lipunmyynti alkaa 2.12. klo 9 Lippupisteellä
Esityksen kesto noin 90min, ei taukoa

Facebook-tapahtuma

Tapahtumat

Ei esityksiä